HYALURONSYRA

Hyaluronsyra har en unik vattenabsorberande egenskap vilket gör den till den idealiska fuktgivaren. Den smörjer hudens vävnader och stödjer cellfunktionen.  Hyaluronsyra i sitt rena tillstånd har en unik förmåga att binda vatten, ca 1000 gånger sin egen viktvolym och eftersom hyaluronsyra finns naturligt i kroppen, bl.a. i leder, ögon och i huden, så är dess biokompatibilitet mycket hög och därför lämplig för medicinsk användning.

Hyaluronsyra används idag bl.a. i produkter som används till grå starroperationer och vid artrosbehandlingar och samma egenskaper som läker kroppen vid medicinska ingrepp hjälper huden att behålla fukt och spänst.

FRÅN MEDICINSK UPPTÄCKT TILL SUCCÉ INOM SKÖNHETSBRANCHEN

HynE Skin-Tech Beauty Products samarbetar med ett svenskt lifescience och forskningsföretag. Företaget startade 1992 och har över 40 års erfarenhet inom framtagning och forskning av hyaluronsyra.  De första åren arbetade företaget enbart med att ta fram läkemedelsprodukter för operationer av gråstarr, enkelt förklarat så tog man fram hyaluronsyra, ett skallat gel, som injiceras vid denna typen av operationer. Idag utgör fortfarande nästan hälften av företagets produktion produkter för ögonoperationer, och man arbetar även fortfarande med att ta fram produkter för sjukvården inom ortopedi.  Vid exempelvis artros injiceras hyaluronsyran i knäet med en framtagen hyaluronsyrefylld spruta.
Efter att ha använt hyaluronsyra på huden under en längre tid kom man på att denna också kunde användas i hudkräm, vilken hade påtaglig anti-aging effekt, detta på grund av substansens fuktgivande, läkande och mjukgörande egenskaper. 
Den medicinska upptäckten från preparat till gråstarrsoperationer blev en succé som anti-age crème. På senare år har man även börjat ta fram skönhetsprodukter och fillerprodukter för att fylla ut rynkor. Till dessa produkter används bakteriell hyaluronsyra, vilken ej är testad på djur. Forskningen har kommit så långt idag så att molekylvikten inte skiljer nämnvärt mycket när det gäller framtagning av hyaluronsyra på bakteriell alternativt biologisk väg. 
Alla produkter som HynE tar fram har bakteriellt framtagen lågmolekylär hyaluronsyra och är ej testad på djur. 
HynE Beauty är medlem i KoHF, (Kosmetik- och hygienföretagen), vilken är en branschorganisation för företag som importerar, tillverkar eller marknadsför kemtekniska konsumentprodukter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel.

 

ANTI-AGE EFFEKT

Huden förlorar hyaluronsyra och vatten i takt med att den åldras. Detta leder till en rynkigare och mer ihopsjunken hud. Hyaluronsyra har en unik vattenabsorberande egenskap vilket gör den till den idealiska fuktgivaren. Genom att tillföra hyaluronsyra till huden så bidrar denna till att fylla och släta ut rynkor och fina linjer.

Hyaluronsyra binder en stor del av hudens vatten och hjälper därmed huden att hålla sig fuktig.Detta resulterar och bidrar till förebyggande och utjämning av rynkor och fina linjer vilket ger krämen en anti-aging effekt.

Hyaluronsyran som används i HynEs produkter kommer från ett svenskt läkemedelsföretag och är ej testat på djur.

SKONSAM EFFEKT

Hyaluronsyra är ett kroppseget ämne med stor vattenbindande förmåga. Det är en mer eller mindre helt ogiftig substans som inte ger upphov till några allergiska reaktioner och detta gör den väldigt skonsam

Eftersom hyaluronsyra finns naturligt i kroppen, bl.a. i leder, ögon och i huden, så är dess biokompatibilitet mycket hög och därför lämplig för medicinsk användning.

Hyaluronsyra används idag bl.a. i produkter som används av sjukhusen till grå starroperationer och vid artrosbehandlingar.

LÅNGVARIG EFFEKT

Då Hynes ansiktskräm är en fuktighetskräm baserad på hyaluronsyra ger den mjukare vävnad och elasticitet åt huden. Den är lätt att applicera och gör huden perfekt återfuktad under lång tid. Konsistensen är fräsch och lätt.

Hynes Anti-age creme passar alla hudtyper.

 

 

HYNE BEAUTY PRODUCTS

Hynes produkter är framtagna

för kvinnor och män och är baserad

på fermenterad hyaluronsyra.

Produkterna är tillverkade i Sverige

och ej testade på djur.

info@hynebeauty.com

Copyright HynE 2018

Org.nr: 559089-8515

Artillerigatan 2B, Visby, 62145, Gotland